Dekvoorwaarden

Hesta Gard "Hekla" - IJslandse Paarden

Stoeterij/dekvoorwaarden.                  

 

Artikel 1.

 1. Aanmelding van de merrie vindt plaats middels het invullen van het aanmeldingsformulier
 2. Het afstammingsbewijs ( en eventueel keuringsrapport) van de merrie moet bij het aanmeldingsformulier als kopie worden toegevoegd.

Artikel 2.

 1. Iedere merrie die voor dekking wordt aangeboden wordt alleen toegelaten, indien er een veterinaire verklaring kan worden overgelegd, die inhoudt dat de merrie schoon is.
 2. Uitgezonderd van artikel 2 lid 1 zijn merries met veulen bij voet.

Artikel 3.

 1. Er wordt zo goed mogelijk gezorgd voor uw merrie, en het eventuele daarbij behorende veulen bij voet. De hengstenhouder of ons bedrijf kunnen echter niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele dood, beschadiging, of waarde­vermindering van de merrie, met het eventuele daarbij behorende veulen, onge­acht welke oorzaak.
 2. De hengstenhouder of ons bedrijf kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade aan uw merrie, met het eventuele daarbij behorende veulen, door het dekken of door andere aanwezige paarden.
 3. Voor de door de merrie, of het eventuele daarbij behorende veulen, aangerichte schade aan ons bedrijf en/of aan derde is de merriehouder aansprakelijk. Deze is er voor verantwoordelijk dat hij of zij als dierenbezitter voldoende voor dergelijke risico’s verzekerd is.

Artikel 4.

 1. Wanneer bij dekking een dierenarts nodig blijkt te zijn nemen wij eerst contact op met de merriehouder voor overleg. De te maken kosten door ons bedrijf en van de dierenarts zijn altijd voor rekening van de merriehouder.
 2. Bij ziekte of verwondingen van de merrie en/of het eventuele daarbij behorende veulen nemen wij in geval van nood direct contact op met onze dierenarts, zonder overleg met de merriehouder. De te maken kosten door ons bedrijf en van de dierenarts zijn altijd voor rekening van de merriehouder.

Artikel 5.

 1. De merrie, en het eventuele daarbij behorende veulen, dient vrij te zijn van besmettelijke ziektes en dient uit een ziektevrij bestand te komen.
 2. De merrie dient ontwormd en ingeënt te zijn tegen tetanus en influenza. Indien bij aankomst op ons bedrijf geen geldig inentingsbewijs kan worden overlegd zullen wij uw merrie weigeren op ons bedrijf.

Artikel 6.

 1. Wanneer de merrie een eczeempaard is kan dit door ons bedrijf worden behandeld. De kosten hiervan zijn € 15,-- per week. De merriehouder dient echter zelf te zorgen voor voldoende medicamenten.

Artikel 7.

 1. Het weidegeld voor merries bedraagt  € 5,00 p.d.p.p.
 2. Het weidegeld voor merries met een veulen bij voet bedraagt  € 5,50  p.d.p.p.

Artikel 8.            

 1. De merrie en het eventuele daarbij behorende veulen kunnen in overleg met de merriehouder, eventueel, door ons bedrijf worden opgehaald en worden thuisgebracht. Hiervoor brengen wij € 1,00 per km in rekening.

Artikel 9.

 1. De betaling van de kosten vindt als volgt plaats:Bij aanmelding dient door de merriehouder een aanbetaling van € 100,-- gedaan te worden.
 2. Betaling van het resterende bedrag dient contant door de merriehouder te worden voldaan bij het afhalen of thuisbrengen van de merrie, en het eventueel daarbijbehorende veulen bij voet.
 3. De merriehouder ontvangt het dekbewijs na betaling van de totale kosten

Artikel 10.

 1. Indien de merrie gust is mag deze zelfde merrie tegen 50% van het dekgeld eenmalig bij de zelfde hengst terugkomen onder voorwaarde dat de hengst ter dekking staat op stoeterij Hesta Gard ,,Hekla’’ of op een andere door ons erkende locatie.
 • Het dekgeld van de hengst Hugi frá Sidu bedraagt € 600,--
 • Het dekgeld van de hengst Frosti frá Heidi bedraagt € 600,--
 • Het dekgeld van de hemgst Hercules von Hjóna bedraagt € 500,--
 • Het dekgeld van de hengst Kanslari frá Íbisholi bedraagt € 500,--

 

 

 

© 2011 - 2024 hestagardhekla | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel